Νέα Μονάδων Αριστείας
Οι Μονάδες Αριστείας είναι ομάδες σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα που υλοποιούν το έργο «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για την Ανάπτυξη και Διάδοση του Ανοιχτού Λογισμικού» με ενέργειες εκπαίδευσης, ανάπτυξης, διάχυσης και προβολής μέσω εργαστηρίων, εκδηλώσεων και συνεδρίων έργων ανοιχτών τεχνολογιών σε δέκα θεματικές κατηγορίες.

Οι Μονάδες Αριστείας έχουν κλείσει ένα χρόνο από την έναρξή τους!

Έως 30 Οκτωβρίου 2015:

  • 321 Εκδηλώσεις
  • 1179 Μέλη
  • 269 βίντεο και 246 αρχεία για εκπαιδευτικό υλικό και
  • έχουν αναπτυχθεί 75 έργα ανοιχτών τεχνολογιών

Πληροφοριακά συστήματα υγείας


  • 6ος Εκπαιδευτικός Κύκλος Σεμιναρίων ΕΛ/ΛΑΚ Μονάδας Αριστείας Α.Π.Θ.
    Η Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ του Α.Π.Θ., στα πλαίσια του έργου Μονάδες Αριστείας Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, διοργανώνει τον δεύτερο κύκλο σεμιναρίων του “Γ κύκλου, 6ος Εκπαιδευτικός Κύκλος σεμιναρίων, με τίτλο Εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ για αρχαρίους, στη θεματική περιοχή Δημόσια Διοίκηση & Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Πληροφοριακά Συστήματα Υγείας και στις Επιχειρηματικές Εφαρμογές/Υπηρεσίες για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Επιχειρηματικές εφαρμογές/Υπηρεσίες για μικρομεσαίες επιχειρήσεις


  • 3ο Σχολείο Κώδικα Μονάδας Αριστείας Α.Π.Θ.
    Η Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με το Εργαστήριο Πολυμέσων του Τμ. Πληροφορικής Α.Π.Θ., στο πλαίσιο του έργου Μονάδες Αριστείας Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, διοργανώνει το τρίτο Σχολείο Κώδικα και προσκαλεί φοιτητές, προγραμματιστές, εκπαιδευτικούς, φίλους του ΕΛ/ΛΑΚ και όλους όσους ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με το ανοικτό λογισμικό στις Θεματικές Περιοχές της Δημόσιας Διοίκησης & Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα Πληροφοριακά Συστήματα Υγείας και στις Επιχειρηματικές Εφαρμογές/Υπηρεσίες για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Εκπαιδευτικό λογισμικό


  • Αξιοποίηση της Πλατφόρμας Android στην Εκπαίδευση – Το Σεμινάριο
    Το σεμινάριο σηματοδοτεί την έναρξη του Κύκλου Εκπαίδευσης, έχει συνολική διάρκεια 12 ώρες, και υλοποιείται σε έξι δίωρα μαθήματα, τα οποία περιλαμβάνουν θεωρητική διάλεξη και πρακτική εξάσκηση (workshop) για εμπέδωση των θεωρητικών εννοιών. Μετά από κάθε μάθημα θα ακολουθεί επιπλέον πρακτική εξάσκηση, όταν θα κρίνεται απαραίτητο, μέγιστης διάρκειας δύο επιπλέον ωρών.

Μεταφορές-Ναυτιλία


  • Σχολείο Ανοικτού Κώδικα ΕΛ / ΛΑΚ σε Τουρισμό – Μεταφορές – Ναυτιλία
    Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στα πλαίσια του έργου Μονάδες Αριστείας Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) – A Κύκλος, διοργανώνει Σχολείο Ανοικτού Κώδικα με θέμα «Ένα portal για τη μαστίχα – Υλοποίηση στρατηγικής προώθησης της μαστίχας στο Διαδίκτυο (σε συνεργασία με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χϊου) – Mastiha Portal».

Δημόσια διοίκηση και τοπική αυτοδιοίκηση


  • e-Identity & e-Government (Hλεκτρονική ταυτότητα στη Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση)
    Οι συμμετέχοντες θα εξοικοιωθούν με την τεχνολογική βάση της Πανευρωπαικής Διαδικτυακής Πλατφόρμας Διαχείρισης Ηλεκτρονικής Ταυτότητας STORK2.0, με έμφαση στη διασύνδεση Παροχέων Υπηρεσίας (Service Providers – SPs) με την Πλατφόρμα. Το σχολείο περιλαμβάνει παρουσίαση εννοιών, πρακτική εφαρμογή και ασκήσεις διασύνδεσης “τρίτων οντοτήτων”, με στόχο την εξοικείωση των συμμετεχόντων με τις σχετικές τεχνολογίες και την διασύνδεση Παροχέων Υπηρεσίας (SPs), δημόσιων οργανισμών και ιδιωτικών φορέων, με συστήματα διαχείρισης ηλεκτρονικής ταυτότητας (Identity Management Systems).
  • 3ο Σχολείο Κώδικα Μονάδας Αριστείας Α.Π.Θ.
    Στόχος είναι η εντατική, πρακτική εκπαίδευση των συμμετεχόντων με απώτερο σκοπό τη συμμετοχή τους στη συνεργατική ανάπτυξη Έργου συνεισφοράς σε εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ. Έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη εφαρμογών νοητικής άσκησης (cognitive training) με Python (θεματική περιοχή Υγείας) και κρυπτογραφίας (χρήσιμη για τις τρεις θεματικές περιοχής συνολικά).

Συστήματα γεωγραφικών πληροφοριών


  • Τρίτη σειρά εκπαίδευσης στα «Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών»
    Ο κύκλος σεμιναρίων έχει ως στόχο την εκπαίδευση και αρωγή των συμμετεχόντων ώστε να συνεισφέρουν οι ίδιοι σε εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ GIS. Μέσα από στοχευμένα σεμινάρια θα σας δείξουμε πως μπορείτε να γίνετε μέλη της παγκόσμιας κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ και να προσφέρετε με όποιον τρόπο μπορείτε. Τα σεμινάρια θα σας δώσουν τις βασικές αρχές ώστε να επεκτείνετε ένα υφιστάμενο λογισμικό με νέα λειτουργικότητα, να βοηθήσετε στον εξελληνισμό του, ή ακόμη και να αναπτύξετε εκπαιδευτικό υλικό για άλλους!
Δείτε τα: Βίντεο των εκδηλώσεων και την Βιβλιοθήκη αρχείων
  • Μπορείτε να αναζητήσετε ανοιχτά λογισμικά σχετικά με την θεματική που σας ενδιαφέρει, να γράψετε την γνώμη σας (Γνωρίσματα) και ίσως αλλάξουν!
  • Εάν ασχολείστε με open source και θέλετε να προβληθεί η δουλειά σας μπορείτε να καταχωρήσετε το προφίλ σας εδώ!
  • Εάν αναζητάτε εθελοντές - επαγγελματίες που ασχολούνται με Open source μπορείτε να το καταχωρήσετε εδώ!

Footer