ΕΛΛΑΚ ΝΕΑ

Σεπτεμβρίου 2013

Οδηγίες Αναζήτησης Ανοιχτού Περιεχομένου για Ελεύθερη Χρήση, Αντιγραφή και Επεξεργασία με Aδειες Creative Commons

Οι άδειες Creative Commons είναι νομικά και τεχνολογικά εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε δημιουργός δωρεάν για να επικοινωνήσει στους χρήστες και το κοινό του, το πως θέλει να διαθέσει το έργο του. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και πρόκειται ουσιαστικά για έναν εναλλακτικό τρόπο διαμοιρασμού ενός έργου και αδειοδότησης περιεχομένου Πνευματικής Ιδιοκτησίας σε δεκάδες δικαιοδοσίες ανά τον κόσμο, και στην Ελληνική. Περισσότερα »

Διεθνές Συνέδριο «Creativity: Καινοτόμες, Ανοικτές και Οικονομικά Βιώσιμες Δομές Δημιουργικής Παραγωγής»

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ, στο πλαίσιο των δράσεών της για ανάδειξη και προώθηση του Ανοιχτού Περιεχομένου, της Δημιουργικότητας και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής υποστηρίζει και συμμετέχει στο Διεθνές Συνέδριο «Creativity: Καινοτόμες, Ανοικτές και Οικονομικά Βιώσιμες Δομές Δημιουργικής Παραγωγής».
Περισσότερα »

Κάλεσμα για τη συνεργατική ανάπτυξη διαδικτυακής υπηρεσίας της ΓΓΠΣ σε συνεργασία με την ΕΕΛ/ΛΑΚ

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ, πραγματοποιεί σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ, www.gsis.gr) την πρώτη δράση συμμετοχικής ανάπτυξης διαδικτυακών υπηρεσιών (web services) ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα με αντικείμενο την επέκταση του web-service παροχής στοιχείων Μητρώου με βάση το ΑΦΜ σε πιστοποιημένους χρήστες. Περισσότερα »

Footer