ΕΛΛΑΚ ΝΕΑ

Μάιος/Ιούνιος 2013

Το ασύρματο δίκτυο του Δήμου Ηρακλείου

Το Ασύρματο Δίκτυο του Δήμου Ηρακλείου είναι μία προσπάθεια του Δήμου να προσφέρει ευρυζωνικές υποδομές στους πολίτες και στου&sigma f; επισκέπτες της πόλης. Το δίκτυο αυτό ξεκίνησε στις αρχές το 2007 με την τοποθέτηση 20 ασύρματων σημείων πρόσβασης σε κεντρικές πλατείες και δρόμους καθώς και σε εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρ&omicron ;υς του Δήμου Ηρακλείου.Σκοπός και φιλοσοφία της υπηρεσίας ήταν εξ αρχής η ελεύθερη και δωρεάν προσφορά ασύρματης σύνδεσης στο Διαδίκτυο αξιοποιώντας ανοιχτή αρχιτεκτονική και ανοιχτό λογισμικό. Περισσότερα »

Εκδήλωση " Προγμένες Εφαρμογές της βάσης δεδομένων PostgreSQL"

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης στο πλαίσιο του Enterprise Europe Netwo rk – Hellas διοργάνωσαν ενημερωτική συνάντηση με θέμα την βάση δεδομένων PostgreSQL, την Τετάρτη 26 Ιουνίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48) στις 17.30, στην αίθουσα εκπαιδεύσεων ΑΒΕΚΤ.
Περισσότερα »

Ξεκίνησε το Fab Lab Athens!

Ξεκίνησε το Fab Lab Αθήνας! Το Fab Lab Athens είναι ένας ενεργός κόμβος του δικτύου Fab Labs, Digital Fabrication Laboratories, τα οποία είναι πλατφόρμες συνεργασίας ατόμων και οργανισμών από διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο. Περισσότερα »

Διάταγμα Προέδρου Ομπάμα για Ανοιχτή Αδειοδότηση σε Κυβερνητικά Δεδομένα!

Πριν λίγες μέρες, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα ου απαιτεί οι κυβερνητικές πληροφορίες να είναι ανοιχτές και αναγνώσιμες από μηχανήματα από προεπιλογή. Το διάταγμα αυτό αποτελεί το τελευταίο μιας σειράς δράσεων από το 2009 που ενισχύουν την ανοιχτή πρόσβαση και την διαφάνεια σε κυβερνητικά δεδομένα. Περισσότερα »

Footer