ΕΛΛΑΚ ΝΕΑ

Απρίλιος 2013

Συνεργάτες για την ΕΕΛΛΑΚ

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού /Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛΛΑΚ) ενδιαφέρεται να προσλάβει δύο συνεργάτες μερικής απασχόλησης. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν τα βιογραφικά τους στο info AT ellak DΟΤ gr έως την Παρασκευή 10 Μαίου 2013. Περισσότερα »

Σχεδιάστε, τυπώστε, τελειώσατε;

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας (Ε.Π.Ε.) και το ΙΕΚ Αγίου Δημητρίου σας προσκαλούν σε μια ανοικτή συζήτηση – εργαστήρι γύρω από την τρισδιάστατη εκτύπωση, η οποία θα λάβει χώρα την Τετάρτη 22/05 στο αμφιθέατρο του ΙΕΚ του Αγ. Δημητρίου από τις 16.00 έως τις 19.00.
Περισσότερα »

Διακοπή λειτουργίας διαδικτυακής υπηρεσίας της ΓΓΠΣ

Εδώ και μερικές ημέρες έχει γίνει αυθαίρετη διακοπή της διαδικτυακής υπηρεσίας (Web Service): «Βασικά Στοιχεία για Μη Φυσικά Πρόσωπα και Φυσικά Πρόσωπα Επιτηδευματίες» που προσφερόταν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ). Η Διαδικτυακή Υπηρεσία «Βασικά Στοιχεία για Μη Φυσικά Πρόσωπα και Φυσικά Πρόσωπα Επιτηδευματίες», που αποτελεί αναβάθμιση της υπηρεσίας «Βασικά Στοιχεία Φορολογουμένου (για Μη Φυσικό Πρόσωπο)», είναι μία από τις σημαντικότερες υπηρεσίες που παρέχονται από τη ΓΓΠΣ καθώς αποτελεί τη βάση για μία σειρά από υπηρεσίες που προσφέρονται από ιδιωτικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου και των ηλεκτρονικών συναλλαγών και εξυπηρετούσε καθημερινά δεκάδες πολίτες και επαγγελματίες. Μέσα από την υπηρεσία παρέχονται ως ανοιχτά δεδομένα τα βασικά στοιχεία φορολογικού μητρώου των εταιρειών και των ελεύθερων επαγγελματιών όπως προκύπτουν από το μητρώο του taxisnet. Περισσότερα »

Αξιοποίηση Ανοιχτού Λογισμικού από τον ΟΠΑΔ

Ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), στο πλαίσιο τόσο της εξοικονόμησης πόρων όσο και της υιοθέτησης της Στρατηγικης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υποστήριξη της χρήσης «Ανοιχτού Λογισμικού», προχώρησε στη χρήση του πακέτου εφαρμογών γραφείου «Open Office» από τον Ιανουάριο του 2012 σε όλους του καινούργιους υπολογιστές που εγκαταστάθηκαν στην Κεντρική και στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του. Περισσότερα »

Footer