ΕΛΛΑΚ ΝΕΑ
 

Μάιος-Οκτώβριος 2012

Δράση Ανοιχτού Περιεχομένου

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα στο πλαίσιο των δράσεών της για ανάδειξη και προώθηση του Ανοιχτού Περιεχομένου καταγράφει πηγές, με σκοπό την αξιοποίηση τους στην παραγωγή ανοιχτού εκπαιδευτικού περιεχομένου αλλά και στον εμπλουτισμό της Wikipedia στα Ελληνικά και τα Αγγλικά. Περισσότερα »

Ελληνικό παράρτημα του διεθνούς ιδρύματος «Ανοιχτής Γνώσης» στο ΑΠΘ

Με πρωτοβουλία Καθηγητών του Α.Π.Θ. ιδρύθηκε το Ελληνικό Παράρτημα του Διεθνούς Ιδρύματος Ανοιχτής Γνώσης (OKFN) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Οι στόχοι των δράσεων του Ιδρύματος διαπνέονται από ένα κοινό όραμα σκοπών και αναπτύσσουν νέες πρακτικές αποτελεσματικής μεταφοράς γνώσης στην διαδικτυωμένη παγκόσμια κοινωνία. Περισσότερα »

Ελεύθερο ψηφιακό μουσικό ραδιόφωνο ccradio.ellak.gr - Νέες υπηρεσίες

Η υπηρεσία η οποία ήδη έχει 505 εγγεγραμμένους χρήστες, δίνει πλέον τη δυνατότητα παρακολούθησης του ιστορικού της υπηρεσίας, με πρόσβαση στα αρχεία καταγραφής (logs) της playlist του webradio ώστε να τεκμηριώνεται ο χρόνος, ο τόπος και το είδος της μουσικής που έχει χρησιμοποιηθεί και να διασφαλίζεται πως αναπαράγεται μουσική που διανέμεται ελεύθερα (με άδειες Creative Commons) και δεν δημιουργεί απαιτήσεις από οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης. Περισσότερα »

Footer