ΕΛΛΑΚ ΝΕΑ
 

Μάρτιος-Απρίλιος 2012

Επιστολή της ΕΕΛ/ΛΑΚ στα κόμματα

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) στο πλαίσιο των δράσεών της για την προώθηση του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα και λαμβάνοντας υπ' όψη την προεκλογική περίοδο στην οποία βρισκόμαστε, έστειλε ενημερωτικές επιστολές σε όλα τα κόμματα σχετικά με την ΕΕΛ/ΛΑΚ, τις δράσεις της και τις προτάσεις της σε θέματα στρατηγικής για τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, οι οποίες βασίζονται πάνω στις αρχές του ανοικτού λογισμικού και των ανοικτών προτύπων. Περισσότερα »

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ κάνει άνοιγμα προς την Ελεύθερη Πρόσβαση (Open Access)

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κίνηση του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ της Μασαχουσέτης έρχεται να ενισχύσει το κίνημα της Ανοιχτής Εκπαίδευσης. Το διάσημο Πανεπιστήμιου εξοργισμένο από το κόστος των συνδρομών για τις επιστημονικές εκδόσεις εξέδωσε κάλεσμα προς τους φοιτητές του να δημοσιεύουν τις εργασίες τους μόνο σε περιοδικά Ελεύθερης Πρόσβασης (Open Access Journals) και να παραιτηθούν από επί πληρωμής εκδόσεις. Περισσότερα »

Διαβούλευση μελέτης χρήσης ΕΛ/ΛΑΚ στον Δημόσιο Τομέα

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα κάλεσε κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετέχει στη διαβούλευση διαμόρφωσης τεκμηριωμένης πρότασης, έως τις 8 Απριλίου στον δικτυακό τόπο των διαβουλευσεων της ΕΕΛ/ΛΑΚ, με στόχο την προώθηση του Ανοιχτού Λογισμικού και των Aνοικτών Προτύπων στον Δημόσιο Τομέα. Η μελέτη συνοψίζει τα αναμενόμενα οφέλη λαμβάνοντας υπόψιν το Ελληνικό Περιβάλλον και τις Διεθνείς πρακτικές. Περισσότερα »

LibreOffice στον Δήμο Πυλαίας

Ο Δήμος Πυλαίας σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων χρηστών και φίλων ΕΛ/ΛΑΚ (GreekLUG) αντικαθιστά σε 147 Η/Υ το εμπορικό λογισμικό διαχείρισης εγγράφων με τη δωρεάν έκδοση της σουίτας LibreOffice. Περισσότερα »

Footer