ΕΛΛΑΚ ΝΕΑ
 

Φεβρουάριος 2012

Εβδομάδα Ανοιχτής Εκπαίδευσης (Open Ed Week)

Η πρώτη Εβδομάδα Ανοιχτής Εκπαίδευσης θα τρέξει από τις 5 μέχρι τις 10 Μαρτίου, 2012. Είναι ένα παγκόσμιο γεγονός το οποίο στόχο έχει την ευαισθητοποίηση του κόσμου γύρω από τα οφέλη του ελεύθερης και ανοιχτής διακίνησης πληροφοριών στην Εκπαίδευση. Επικεντρώνεται ειδικά στη χρήση του Open Educational Resources (OER) το οποίο είναι υψηλού επιπέδου, ελεύθερο και ανοιχτό εκπαιδευτικό υλικό το οποίο προσφέρεται για ελεύθερη χρήση και αναπροσαρμογή σε ολόκληρο τον κόσμο. Περισσότερα »

Δημιουργία Κέντρου Ελεύθερου Ανοικτού Λογισμικού στο Ηράκλειο

Στις 24/01/2012, υπεγράφη συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου, του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Συλλόγου Καθηγητών Πληροφορικής Αν. Κρήτης για τη δημιουργία του Κέντρου Ελεύθερου και Ανοικτού Λογισμικού Ηρακλείου (ΚΕΑΛ). Περισσότερα »

Καμπάνια του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Ελεύθερου Λογισμικού: «Ελευθερώστε το Android σας»

Παράλληλα με την είσοδο των έξυπνων κινητών τηλεφώνων (smartphones) και των tablets στην αγορά, δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε από τη Google ένα νέο λειτουργικό σύστημα, το Android, το οποίο μάλιστα μέσα σε μερικά χρόνια από την εμφάνισή του έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στην αγορά. Περισσότερα »

Footer