ΕΛΛΑΚ ΝΕΑ
 

Δεκέμβριος 2011

Η Γαλλική κυβέρνηση υιοθετεί ανοιχτό λογισμικό στη δημόσια διοίκηση

Η Γαλλική κυβέρνηση, επέλεξε να υιοθετήσει το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) στη δημόσια διοίκηση και αναζητά ανάδοχο για 3ετές έργο υποστήριξης εφαρμογών, τεχνολογιών και λειτουργικών συστημάτων ΕΛ/ΛΑΚ για τη μηχανοργάνωση 16 εκ των 22 Υπουργείων της. Μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται το γραφείο του Πρωθυπουργού, το Ελεγκτικό Συνέδριο, τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Εργασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης. Περισσότερα »

Βικιπαιδεία: Από το Beta στο Ωμέγα

Συνεχίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσης και διεύρυνσης της Βικιπαίδειας, ξεκινάμε μια νέα καμπάνια με στόχο να κατανοήσουμε καλύτερα τι σημαίνει η Βικιπαίδεια για τον κάθε χρήστη της και να υποστηρίξουμε αποτελεσματικότερα τη διάδοση και τον εμπλουτισμό της. Ζητάμε από τα μέλη της κοινότητας, εσάς, αλλά και όλους τους χρήστες του Διαδικτύου να απαντήσουν μια πολύ βασική αλλά πολύ ουσιαστική ερώτηση: Τι είναι για σένα η Βικιπαίδεια; Περισσότερα »

Κάλεσμα για συνεργατική μετάφραση του «The Power of Open» στα ελληνικά!

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο κείμενο πρόσφατα εκδόθηκε το «The Power of Open”, μια συλλογή ιστοριών με πετυχημένες χρήσεις των αδειών Creative Commons από καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, επιστήμονες και ινστιτούτα παντός τύπου. Το «Power of Open» είναι διαθέσιμο για δωρεάν κατέβασμα στο http://thepowerofopen.org υπό την άδεια Creative Commons – Αναφορά δημιουργού σε διάφορες γλώσσες και στόχος είναι να μεταφραστεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες. Περισσότερα »

Footer