ΕΛΛΑΚ ΝΕΑ
 

Ιούλιος-Αύγουστος 2011

Wikimania 2011

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το φετινό Wikimania, το ετήσιο συνέδριο του Wikimedia Foundation. 650 άνθρωποι από 56 χώρες βρέθηκαν στη Χάιφα, παρακολούθησαν συνολικά 125 παρουσιάσεις μέσα σε 3 ημέρες, ενώ είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώμες για τα Wikimedia projects, με τη Wikipedia να κυριαρχεί, και γενικώς για το Ανοιχτό Περιεχόμενο. Περισσότερα »

Σύνοδος Κορυφής Creative Commons 2011

Με χαρά ανακοινώνουμε την Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής των Creative Commons 2011. Η Σύνοδος θα λάβει χώρα 16 με 18 Σεπτεμβρίου στην Βαρσοβία της Πολωνίας και φυσικά θα οργανωθεί και θα φιλοξενηθεί από τα Creative Commons Πολωνίας. Η θεματολογία της Συνόδου θα έχει γενικό τίτλο «Powering an Open Future». Περισσότερα »

Ανασχεδιασμός του δικτυακού τόπου mywikipedia.gr

Επανασχεδιάστηκε ο δικτυακός τόπος mywikipedia.gr, το οποίο είναι το site για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας του εμπλουτισμού της wikipedia στα ελληνικά.
Περισσότερα »

Ασύρματα Δίκτυα Ελεύθερης Πρόσβασης: ΕΕΛΛΑΚ Open WiFi, Athens WiFi, FabFi

Τα τελευταία χρόνια, η ραγδαία αύξηση χρήσης φορητών συσκευών που διαθέτουν δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο αποτελεί σύνηθες φαινόμενο και εντάσσεται όλο και περισσότερο στην καθημερινότητα [...]. Ως εκ τούτου, η ανάγκη ύπαρξης σημείων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (WiFi Access Points) αυξάνεται θεαματικά με αποτέλεσμα τη δημιουργία δημόσιων σημείων ασύρματης πρόσβασης σε επίπεδο δήμων (π.χ. σε πλατείες, λιμάνια, αεροδρόμια και χώρους μαζικής συνεστίασης και τουριστικού ενδιαφέροντος) αλλά και σε ιδιωτικό επίπεδο, σε επιχειρήσεις οι οποίες προσφέρουν δωρεάν δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους πελάτες τους. Περισσότερα »

Footer