ΕΛΛΑΚ ΝΕΑ
 

Απρίλιος 2011

Πρόσκληση για τον εμπλουτισμό της Wikipedia

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τον εμπλουτισμό της ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia στα ελληνικά, η ΕΕΛ/ΛΑΚ απευθύνει πρόσκληση σε όσους ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στην σύνταξη, εάν δεν υπάρχουν, ή την επαύξηση των πληροφοριών που αφορούν τον Δήμο τους και την αξιοποίηση της εγκυκλοπαίδειας για την ανάδειξη του πολιτιστικού, φυσικού, λαογραφικού, αρχαιολογικού αλλά και ευρύτερα τουριστικού πλούτου της. Περισσότερα »

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Προγράμματος "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση"

Εικόνα Ξεκίνησε την δοκιμαστική (beta) λειτουργία της η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση" . Μέσω της βιβλιοθήκης υπάρχει εύκολη πρόσβαση στα δεδομένα, που έχουν καταχωρηθεί και είναι διαθέσιμα σε όλους. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες περιεχομένου, όπως Εκπαιδευτικό υλικό, Μελέτες-Εκθέσεις, Βιβλία, Συνέδρια-Ημερίδες, Βίντεο, Άρθρα, Διατριβές, Εγχειρίδια-Φυλλάδια, Λεξικά και η πανταχού παρούσα κατηγορία Διάφορα. Περισσότερα »

Ελεύθερη Μουσική επιτέλους και στην χώρα μας

Εικόνα Εδώ και αρκετό καιρό, έχουν εισαχθεί στο εθνικό δίκαιο οι άδειες creativecommons, για την διανομή πνευματικών έργων. Παρ' όλο που αυτές οι άδειες ήταν στο νομικό οπλοστάσιο των ανθρώπων που ήθελαν να διανέμουν την μουσική ελεύθερα, υπήρχε ένα νομικό πρόβλημα, καθώς οι δήμοι απαιτούσαν άδεια από τις εταιρείες πνευματικής ιδιοκτησίας όπως η ΑΕΠΙ για να μπορούν να παίζουν μουσική στα καταστήματά τους, οι επαγγελματίες. Περισσότερα »

Footer