ΕΛΛΑΚ ΝΕΑ
 

Ιανουάριος 2011

Δέκα χρόνια Wikipedia

Συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια λειτουργίας της Wikipedia.ξεκινάει μια μεγάλη πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση του ελληνικού κοινού στην χρήση της εγκυκλοπαίδειας και τον εμπλουτισμό της ελληνικής Wikipedia (Βικιπαίδεια) ώστε να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την εκπαίδευση και την καθημερινή μας ζωή. Περισσότερα »

Πούτιν: Υποχρεωτικά ΕΛ/ΛΑΚ

Εικόνα Όλοι μας που συμμετέχουμε και παρακολουθούμε τις εξελιξεις σχετικά με το ΕΛ/ΛΑΚ, δεν έχουμε παρά να γιορτάσουμε το γεγονός ότι μια μεγάλη χώρα όπως η Ρωσία, θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά Ελεύθερο και Ανοικτό Λογισμικό στον δημόσιο τομέα της. Στην χώρα μας έχει γίνει μιά συμφωνία για διαφορετικό λογισμικό στην δημόσια διοίκηση, όμως τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν όταν λήξει η ισχύς της συμφωνίας. Περισσότερα »

Εργαστήριο πληροφορικής δημοτικού σχολείου με Linux

Εικόνα Υπάρχουν πολλές προσπάθειες στην χώρα μας για την δημιουργία εργαστηρίων πληροφορικής με Linux. Οι πρώτες προσπάθειες ξεκίνησαν από τα εργαστήρια Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, και στην συνέχεια έγιναν και προσπάθειες εργαστηρίων πληροφορικής σε Λύκεια και Γυμνάσια. Θα σταθούμε όμως σε μιά προσπάθεια που είχε σαν στόχο την δημιουργία εργαστηρίου πληροφορικής σε δημοτικό σχολείο Περισσότερα »

Footer