ΕΛΛΑΚ ΝΕΑ
 

Νοέμβριος 2010

Κάλεσμα για συμμετοχή στον εμπλουτισμό της Ελληνικής Wikipedia

Εικόνα Η Εταιρία ΕΛ/ΛΑΚ, στο πλαίσιο των δράσεων της για προώθηση ανοιχτού περιεχομένου και γνώσης συμμετέχει στο κάλεσμα του Υπ. Παιδείας για τον εμπλουτισμό της Ελληνικής Wikipedia και πραγματοποιεί ένα κάλεσμα προς όλους τους ενδιαφερόμενους, ώστε να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των λημμάτων που περιέχει, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την υψηλή ποιότητά τους. Η δράση βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού, ώστε να έχει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα, και οι βασικοί της άξονες θέτονται σε δημόσια διαβούλευση που θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Νοεμβρίου. Περισσότερα »

GeoDataCamp 2010

Την Παρασκευή 19/11 και το Σάββατο 20/10 στην Βιβλιοθήκη του Πολυτεχνείου διοργανώθηκε το GeoDataCamp 2010. Σκοπός του ήταν να γνωρίσει το κοινό τις εφαρμογές ελεύθερου λογισμικού για γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών, να εκπαιδευτεί στην χρήση τους για να μπορεί να προσθέσει ή να διορθώσει δεδομένα που παρέχονται από τον δημόσιο τομέα, ελεύθερα, μέσω του έργου http://geodata.gov.gr. Περισσότερα »

ΕΛ/ΛΑΚ & Επιχειρηματικότητα: Κάλεσμα σε Επιχειρήσεις

Εικόνα Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, στο πλαίσιο των δράσεων της για συνεργασία όλων των φορέων που έχουν άμεσο ή έμμεσο ρόλο στη διάδοση, ανάπτυξη και χρήση ΕΛ/ΛΑΚ στην Ελλάδα, επιθυμεί να φέρει σε επαφή επιχειρήσεις που παρέχουν εφαρμογές ή υπηρεσίες Ανοιχτού Λογισμικού με εταιρείες και φορείς χρήστες αλλά και με την κοινότητα προγραμματιστών(Developers). Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια κοινότητα από εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες ανοιχτού λογισμικού, ώστε να αναδειχθεί το εναλλακτικό μοντέλο επιχειρηματικότητας του Ανοιχτού Λογισμικού. Περισσότερα »

Footer